Германският Бундесвер ще получи 100 милиарда евро извънредно финансиране за инвестиции

...
Германският Бундесвер ще получи 100 милиарда евро извънредно финансиране за инвестиции
Коментари Харесай

Олаф Шолц: Бундесверът получава 100 милиарда евро допълнително

Германският Бундесвер ще получи 100 милиарда евро изключително финансиране за вложения и въоръжение. Средствата ще залегнат в бюджета на страната за тази година, разгласи немският канцлер Олаф Шолц в неделя. Пред Бундестага, който през днешния ден заседава изключително, той сподели още, че " занапред нататък – година за година – Германия ще харчи по повече от два % от БВП за защита ".

Реакция на руската инвазия в Украйна

Променената конюнктура след съветското нахлуване над Украйна постанова Бундесверът да развие " нови, силни качества ", съобщи Шолц. Критерият би трябвало да е всичко, което би трябвало да се направи, с цел да бъде подсигурен мирът в Европа. " Ясно е, че би трябвало да влагаме доста повече в сигурността на нашата страна и по този начин да защитим свободата и нашата народна власт ", съобщи още канцлерът.

Целта, по думите му, е страната да разполага с боеспособна, съвременна и модерна войска. Това ще коства доста пари, само че би трябвало да е по силите на " една страна с нашата големина и от такова значение за Европа ", уверен е Олаф Шолц.

Източник: Дойче веле
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР